Onze missie: bedrijven helpen winnende teams op te bouwen.

Lees ons verhaal

Mijn naam is Bart en dit is waarom ik SUMM ben gestart

10 jaar was ik mede-eigenaar en leider van een creatief bureau met een team van ca. 40 personen. Voor ons bedrijf was onze sterke cultuur het belangrijkste ingrediënt voor ons succes. Want dat was wat ons hielp om het beste talent aan te trekken en te behouden. Dus had het vormgeven van de best mogelijke teamcultuur altijd onze focus. Maar we realiseerden ons ook: alleen onze kernwaarden ergens op de muur plakken was niet voldoende. We hadden iets beters nodig. We hadden iets nodig dat echt werkt.

Veel vergelijkbare bedrijven vertelden me dat ze voor dezelfde uitdagingen stonden. En geen enkele consultant of softwaretool leek echt te begrijpen voor welke culturele uitdagingen MKB-bedrijven staan. Dus besloten we met een klein team zelf aan de slag te gaan. We bestudeerden best practices. We hebben de methode gedefinieerd. En we hebben de tooling gebouwd die het mogelijk maakt om de methode in de praktijk te brengen.

We waren onze eigen eerste klant. Daarom begrijpen we wat we oplossen, en weten we dat onze methode werkt. En nu vertellen onze klanten ons hetzelfde.

Dit is wat ons drijft: MKB-bedrijven, zoals het onze, in staat stellen hun winnende teams op te bouwen rond de cultuur die hun bedrijf drijft. Omdat ondernemers het effect begrijpen dat cultuur heeft op zaken, werving, talentretentie, teamgeluk en productiviteit. En ze willen hun winnende team bouwen rond één gedeelde missie en cultuur.

SUMM is er om dat mogelijk te maken. Of je team juist nu haar winnende cultuur wil definiëren of al meer cultureel volwassen is: wij zijn er voor jou, en je team, om jullie winnende cultuur vorm te geven en te laten groeien.

Meet the team

Bart ter Steege

Founder & Sr. Culture Consultant

Kimberly Vuurboom

Culture consultant & trainer

Schelto van Heemstra

Employee experience & training

Maressa Joseph

Tooling

Todor Todorov

Tooling

Bob van Leeuwen

Employer branding & copy

Sacha Spijker

Employer branding & copy

Waarom onze klanten zo blij met ons zijn

Joni Uhlenbeck

CEO

‘Ons kantoor groeit snel. SUMM helpt dicht bij ons DNA te blijven terwijl onze teamomvang steeds verder toeneemt’

We horen graag van je!