In gesprek met Bas Boermans van HR consultancy World of Work

SUMM Customer testimonial: World of Work

SUMM: Hoi Bas, waarom hebben jullie besloten jullie Cultureel Manifest te definiëren?

World of Work ontstond eind 2021, als resultaat van een fusie tussen twee bedrijven. Het samenbrengen van twee afzonderlijke teams – elk met hun eigen gewoonten en culturele waarden – kan natuurlijk een grote uitdaging zijn. En dus vroegen we -voordat we ons nieuwe merk aan de wereld lanceerden- ambassadeurs van beide voormalige bedrijven om een co-writing team te vormen. En om het proces van het definiëren van onze gedeelde bedrijfscultuur te starten. Het SUMM-team begeleidde ons in het proces, waardoor het een echt gedeelde inspanning werd. Wat tot een zeer krachtig resultaat leidde.

SUMM: Jullie gebruiken SUMM nu ruim een jaar toe: hoe bevalt het ?

In eerste instantie moesten de teamleden zien of het nieuwe Cultureel Manifest slechts een tijdelijk iets was of iets dat ons als bedrijf echt zou leiden. SUMM heeft ons in staat gesteld om echt in de praktijk te brengen wat we prediken, onze cultuur op de eerste plaats te zetten en onze waarden centraal te stellen in onze dagelijkse samenwerking. We zijn onze waarden gaan gebruiken als onderdeel van ons Talentgesprek, het aannemen van nieuwe medewerkers en bij het samenwerken met klanten. Door culturele feedback van iedereen binnen het team te verzamelen en inzichten met hen te delen, konden we iedereen er echt bij betrekken. Hierdoor zag iedereen dat we onze waarden feitelijk het nieuwe bedrijf lieten vormgeven.

SUMM: Welke lessen kan je delen met andere bedrijven die met soortgelijke uitdagingen worden geconfronteerd?

Omdat we zo'n nieuw, onlangs gefuseerd team zijn, hebben we besloten dat het geen zin heeft om ons talentgesprek op specifieke bedrijfsdoelstellingen te richten voordat we er zeker van zijn dat er een nieuwe cultuur werd gevestigd. We wilden eerst banden creëren tussen mensen, gemeenschappelijke waarden en vertrouwen opbouwen op basis van dit fundament. Daarom besloten we dat ons eerste jaar maar over één ding zou gaan: cultuur. Als uw team net als wij het resultaat is van een fusie, zou ik zeker aanraden dezelfde logica te volgen. Een jaar later kunnen we echt zien welk effect ons Cultureel Manifest op onze onderlinge band als team heeft gehad.

Lees meer blogs

Platform release notes September '22

Platform release notes September '22

A fresh new update to improve your evaluations.
In this issue: Updates to Term reviews, Evaluation forms and progress pages, as well as quality of life.

The Business Value of Culture.

The Business Value of Culture.

No business strategy in the world can be successful without the right work-culture supporting it. But how to do it right?

Improvements and additions to your company rituals - now in Dutch!

Improvements and additions to your company rituals - now in Dutch!

The team has looked into improving already existing features and adding new ones to centre you and your team around culture, along the entire employee journey.